5 Netflix natuurdocumentaire tips
Netflix is bij de meeste mensen bekend als aanbieder van series en in mindere mate als aanbieder van films. De beschikbare films op Netflix zijn over het algemeen wat ouder; het zijn geen films die net uit de bioscoop komen. Naast films zijn er op Netflix ook veel documentaires te bekijken. Zelf zijn wij heel erg van de series maar zo nu en dan zitten we net tussen 2 series in of willen we toch even iets anders. Of ik download ze om in het vliegtuig te kijken, of ergens anders waar geen WiFi is. Een documentaire kan dan heel verrassend zijn, én interessant. De afgelopen maanden keken wij een aantal documentaires op Netflix die ons zijn bijgebleven. Hieronder een overzicht van deze Netflix natuur documentaire tips.
Netflix natuurdocumentaire tips
Er zijn uiteraard heel veel documentaires te zien op Netflix. Zo vind je veel docu’s over voeding, over politiek, over geschiedenis en meer. Ik ben altijd van de natuur en ik kan dan ook enorm genieten van prachtige, in de natuur geschoten beelden. Of dat nu in de bergen is of onder water, op de savanne in Afrika of op Antarctica. Ik vind het allemaal mooi! Nu kennen we bijna allemaal Blue Planet en Planet Earth wel, natuurdocumentaires die ook op Netflix te zien zijn. Maar er zijn echt zo veel meer mooie natuurdocumentaires, ook documentaires waar mens en natuur bij elkaar komen.
Lees ook: Mijn Netflix serie aanraders van dit moment
Unbranded
Voor paardenliefhebbers, natuurfreaks en Amerika fans een absolute aanrader: Unbranded. In Amerika leven naar schatting 48.000 mustangs in het wild, op zo’n 12,5 miljoen hectare. Het gaat niet goed met deze mustangs en daarom is er een adoptieprogramma opgezet. Elk jaar worden er mustangs gevangen en deze dieren kunnen worden geadopteerd, zodat de populatie in het wild minder hard groeit en de geadopteerde dieren een goed leven hebben bij een nieuwe eigenaar. Om voor dit project aandacht te vragen rijden 4 jonge cowboys van de Mexicaanse grens naar de Canadese grens, met door hen geadopteerde en getrainde paarden. Het zorgt voor prachtige beelden van een adembenemend landschap!
Meru
Wanneer je een natuurmens bent, klimmen houdt en niet vies bent van een beetje van spanning dan is de documentaire Meru een echte Netflix natuurdocumentaire tip. Drie mannen proberen in het noorden van India de onder klimmers bekende maar nog nooit eerder beklommen haaienvin te bedwingen. Angstaanjagende momenten zul je ervaren tijdens deze beproeving en geregeld vraag je je af “waarom eigenlijk?”
Happy people: A year in the Taiga
Heb jij enig idee hoe het leven van Russische pelsjagers op de Siberische Taiga eruit ziet? Ik wel, nu, na het zien van deze documentaire. Je eerste reactie zou kunnen zijn dat je helemaal niet hoeft te zien hoe deze mensen leven, omdat tegen deze jacht bent. Maar deze mensen zijn zó begaan met de natuur! Al eeuwen lang leven ze hetzelfde en jagen ze hetzelfde. Voor sommigen misschien een beetje saai, maar wij kunnen er heel geboeid naar kijken.
Tales by Light
De meest afgelegen plekken op aarde; dat is waar fotografen je mee naartoe nemen in de serie Tales by Light. Elke aflevering laat 1 gerenommeerde fotograaf je meekijken door zijn/haar lens. Ze leggen natuur en mens op prachtige manieren vast en geven je een “kijkje achter de schermen”. Prachtige foto’s, prachtige videobeelden. Een aflevering duurt 25 minuten, heerlijk om even je avond mee af te sluiten of om tussendoor te kijken.
National Park adventure
We blijven in de natuur met de documentaire National Park adventure, waarin Robert Redford je te woord staat terwijl je een kijkje neemt in een aantal van de mooiste national parken van de USA. In deze natuurdocumentaire worden 3 mensen gevolgd die een passie hebben voor klimmen. Het zorgt voor fantastische beelden en een mooi verhaal. Vooral wanneer je zelf een keer verschillende nationale parken in het westen van de USA hebt bezocht is het een feestje van herkenning. De documentaire duurt 42 minuten, fijn om je avond mee af te sluiten!
*Uitgelichte afbeelding via Shutterstock