Vaccinaties; wat moeten we er toch mee?
Er is altijd al veel te doen om het vaccineren van kinderen en zo nu en dan verschijnt er weer een artikel online dat de gemoederen aardig doet oplaaien. Want met steeds meer meldingen van het Post Vaccinaal Syndroom en het feit dat bepaalde ziektes hier nauwelijks of niet meer voorkomen vraag je je af (ik tenminste) waar je beter aan doet; kiezen voor die vaccinaties (hetzij voor alle, hetzij vaccinaties voor bepaalde ziektes) en het risico nemen dat je kind hier “schade” door oploopt óf niet vaccineren en het risico lopen dat je kind een ernstige ziekte moet doormaken.
Hier thuis zitten we op dit moment in dubio over Madee. Tot nu toe hebben we ons voor beide kids aan het vaccinatieprogramma gehouden, al hebben we Ole bij 4 jaar “homeopathisch begeleid” gevaccineerd. Waarom? Omdat we bij hem heel erg twijfelden of we de DKTP vaccinatie wilden geven. Omdat we geen keuze konden maken (wel of niet) leek dit voor ons “de gulden middenweg”.
Wat nu ook meespeelt voor de terugkerende twijfel is dat Madee ten tijde van het begeleid vaccineren van Ole een “vaccinatie-ontstoringskuur” kreeg. Zij was in de eerste anderhalf jaar van haar leven heel veel ziek, groeide niet goed (viel juist af), sliep heel slecht (elke nacht 7 á 8 keer wakker!) en in het ziekenhuis konden ze niets vinden. We kwamen bij de homeopaat terecht en daar werd gedacht aan vaccinatieschade. Ik was best sceptisch over een ontstoringskuur maar geloof het of niet; na die ontstoringskuur ging het stukken beter met haar.
De oproep voor DKTP voor bijna 4-jarigen hebben we een maand of 2 geleden op de deurmat gekregen maar de afspraak heb ik afgezegd. Wéér ben ik me aan het verdiepen in vaccinaties en in een alternatief voor vaccineren: Homeopathische Profylaxe.
Vanwaar eigenlijk die vaccinaties?
We vaccineren natuurlijk omdat we niet willen dat onze kinderen een besmettelijke, soms zeer ernstige ziekte krijgen. Laten we eerlijk zijn; niemand wil dat. En dus volgt het gros van de Nederlandse bevolking het rijksvaccinatieprogramma om de volgende ziekten te voorkomen: bof, difterie, hepatitis B, Hib-ziekten, kinkhoest, mazelen, meningokokken C, pneumokokken, polio, rodehond en tetanus.
Wat gebeurt er tijdens vaccinaties?
Tijdens het vaccineren worden er stoffen in het lichaam geïnjecteerd die het immuunsyteem afweerstoffen laten maken tegen bepaalde ziekteverwekkers. Vaccins bevatten verzwakte of gedode ziektekiemen. Je lichaam “denkt” op deze manier dat je de ziekte al een keer hebt doorgemaakt. Komt de ziektekiem vervolgens opnieuw in je lichaam, dan maakt het immuunsysteem deze ziektekiem meteen onschadelijk, hij herkent de ziektekiem immers.
Dus vaccineren is toch juist goed?
Ja! Vele ziektes zijn natuurlijk verdwenen sinds het starten met vaccineren. Maar men begint al op een leeftijd van twee maanden met het toedienen van vaccinaties. Als je bedenkt dat het immuunsysteem in het menselijk lichaam pas na vier jaar volledig ontwikkeld is kun je je voorstellen dat die vaccins in het eerste jaar voor een enorme aanslag op het afweersysteem zorgen, wat dan nog in volle ontwikkeling is. Door deze “verstoring” wordt vaccineren in het eerste jaar wel gelinkt aan o.a. slapeloosheid, huidirritaties, eczeem, astma en veel erger.
Naast het feit dat er in Nederland heel vroeg begonnen wordt met vaccineren (in Japan starten ze pas op 2-jarige leeftijd!) kun je je voorstellen dat die 2,5 miljoen prikken die er jaarlijks gegeven worden vanuit het rijksvaccinatieprogramma, na produceren een tijdje houdbaar moeten blijven. En er wordt geschreven dat juist die conserveringsmiddelen de veroorzakers kunnen zijn van vaccinatieschade. Samen met andere in het vaccin aanwezige hulpstoffen die ervoor zorgen dat je niet ziek wordt, want dat zou natuurlijk de meest logische reactie zijn na het injecteren van ziektekiemen.
Gaan we nu wel of niet voor die vaccinaties?
Zonder al te veel de diepte in te gaan op bovenstaande materie (via Google is een hoop te vinden over de ingrediënten van een vaccin) maar met Madee haar voorgeschiedenis én de vele verhalen die we lezen en horen gaan we meer informatie inwinnen over Homeopathische Profylaxe, een alternatief voor vaccineren. Ik heb inmiddels contact gehad met een homeopaat die dit doet, homeopatisch immuniseren en binnenkort maken we een afspraak voor een intake-gesprek waarin hij ons precies vertelt hoe het werkt en geeft hij meer achtergrond over de verschillende ziektes. Als we hierna besluiten ermee verder te gaan kunnen we zelf bepalen voor welke ziektes we willen immuniseren en voor welke niet.
Wat is Homeopathische Profylaxe?
Bij homeopathische profylaxe worden homeopathische middelen gegeven, die dikwijls als grondstof de ziekteverwekker hebben maar er worden hierna geen antistoffen aangemaakt. Geheugencellen spelen namelijk ook een belangrijke rol in het adequaat reageren op een ziekteverwekker, het is niet alleen ons immuunsysteem dat dat doet. De geheugencel zoekt in zijn “databank”, die vol zit met plaatjes van ziekteverwekkers, of hij een indringer al eerder heeft gezien wanneer deze langs komt. Homeopathische Profylaxe zorgt ervoor dat er een plaatje achterblijft in de databank zonder dat de daadwerkelijke ziekteverwekker is langs geweest.
Er zijn diverse soorten bewijs dat Homeopathische Profylaxe effectief is lees ik en ook verschillende studies en een wetenschappelijk onderzoek wijzen uit dat deze methode aantoonbaar net zo’n goede bescherming geeft als vaccineren, alleen dan gegarandeerd zonder de schadelijke gevolgen van vaccins.
Ervaring met Homeopathische Profylaxe?
Ik ben benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met Homeopathische Profylaxe? Ik had er zelf nog nooit over gehoord tot een vriendin mij hierover tipte. Als ik het zo lees lijkt het mij een goed alternatief en een mooie “middenweg” tussen wél of niet vaccineren.